Броят на новозаразените с коронавирус по света е спаднал с 16

...
Броят на новозаразените с коронавирус по света е спаднал с 16
Коментари Харесай

16% спад на новите случаи на COVID-19 по света отчете СЗО |

Броят на новозаразените с ковид по света е понижен с 16 % през миналата седмица – наклонност на понижаване на случаите, която продължава от месец, демонстрират данни на Световната здравна организация (СЗО), представени от Асошиейтед прес.

В седмичния си отчет за пандемията СЗО уточни, че смъртните случаи, свързани с вируса, са намалели с 10 %, т.е. продължава спадането на техния брой, регистрирано за първи път предходната седмица.

СЗО заяви, че през последната седмица са регистрирани над 10 милиона нови случая на ковид и към 60 000 смъртни случая в международен мащаб. Организацията сподели, че разновидността Омикрон остава преобладаващ в международен мащаб.

Засилване на разпространяването на COVID-19, е имало единствено в Западнотихоокеанския район – там заразяванията са се нараснали с близо една трета спрямо предходната седмица. Смъртните случаи в Западнотихоокеанския район са нарастнали с 22 %, в Близкия изток – с към 4 на 100, до момента в който на всички места другаде е имало спад.

Много страни в Европа, в това число Англия, Швеция и Дания, отстраниха съвсем всички ограничавания, наложени поради ковид, след забележителното понижаване на случаите и напредъка на имунизационните акции. В Съединени американски щати учени пресметнаха, че 73 % от популацията към този момент има имунна отбрана против Омикрон и че при вероятно бъдещо мощно разпространяване няма да е належащо налагането на толкоз строги ограничения за епидемиологичен надзор.

СЗО въпреки всичко предизвестява, че е прекомерно рано да се афишира завършек на пандемията и че в случай че коронавирусът бъде оставен да продължи да се популяризира, ще има опция в допълнение да мутира в вероятно по-смъртоносни или заразни разновидности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР